Een goed contact tussen het Kindcentrum en thuis is heel belangrijk. Wij informeren u over alle belangrijke gebeurtenissen, over algemene zaken, maar ook over het wel en wee van uw kind. Wij stellen het op prijs als u ons van belangrijke gebeurtenissen op de hoogte houdt.
Tijdens inloopmomenten kunt u het werk van uw kind inzien, maar komt u ook vooral na les/opvangtijd nog even naar binnen zodat uw kind u kan laten zien waar het aan werkt en/of voor een praatje met de medewerker.
Met ouders van kinderen die extra ondersteuning nodig hebben wordt vaker gesproken. De noodzaak hiertoe kan zowel door de medewerker, IB-er als door ouders worden aangegeven.
Aanspreekpunt
Als u als ouder een vraag of zorg heeft over de ontwikkeling van uw kind of over iets wat u via uw kind of een ander heeft gehoord, stelt u deze vraag dan gerust. Uw eerste aanspreekpunt is de groepsleerkracht/pedagogisch medewerker van uw kind. Komt u er samen niet uit, dan kunt u contact opnemen met de IB’er.
De directeur heeft geen officieel spreekuur maar u kunt haar altijd aanspreken en indien nodig een afspraak maken. De directeur is tevens bereikbaar via
We doen het samen
Ouders en medewerkers van Kindcentrum Adriaan van den Ende delen de opvoeding van het kind. Daarom is het zo belangrijk dat zij dezelfde mening hebben -of in ieder geval in gesprek blijven- over opvoeden. Er moet overeenstemming zijn over de wijze waarop het kind wordt opgevoed. Het is belangrijk dat de opvoeders vertrouwen hebben en uitstralen in de eigen mogelijkheden van het kind.
Wij verwachten van ouders dat zij:
- de doelstellingen van het Kindcentrum respecteren
- vertrouwen hebben in het eigen kunnen van het kind
- de moed hebben zo objectief mogelijk naar hun eigen kind te kijken
- respectvol en liefdevol naar hun kind zijn
- een open contact hebben met de medewerkers van het Kindcentrum
- zich loyaal opstellen naar het Kindcentrum.
KOVnet (kinderopvang)
Binnen de kinderopvang maken we gebruik van KOVnet, een digitale omgeving. Hier kunt u onder meer facturen inzien, contracten tekenen, informatie van uw kind toevoegen, wijzigingen in opvang aanvragen en vakanties doorgeven. U heeft toegang tot KOVnet via de website en via een gebruiksvriendelijke app die u op uw telefoon kunt installeren. U ontvangt een account als de aanmelding van uw kind is bevestigd.
Parro (onderwijs)
Onderwijs maakt gebruik van Parro, een communicatie -app die gekoppeld is aan ons administratiesysteem (Parnassys). Alleen als ouders/verzorger (met speciale koppel code) kunnen toegang krijgen tot de groep van uw kind(eren). Via Parro kan de groepsleerkracht u (korte) berichten sturen en ook foto’s en afbeeldingen.
Alleen de ouders/verzorgers van de betreffende groep ontvangen deze berichten en foto’s. Ook kun u zich via Parro opgeven om mee te doen met activiteiten, inschrijven voor ouderavonden of een één- op-één gesprekje met de leerkracht van uw kind voeren.
Nieuwsbrief
Maandelijks verschijnt de Nieuwsbrief, ouders ontvangen deze per e-mail en kinderen kunnen desgewenst een papieren exemplaar meenemen (beschikbaar in de hal van het Kindcentrum). Hierin leest u over de belangrijke, bijzondere en leuke gebeurtenissen, uit de groepen maar ook die het hele Kindcentrum aangaan.
Als we snel (veelal geldend voor een specifieke groep) informatie willen doorgeven ontvangt u een e-mail, in enkele gevallen krijgen de kinderen een brief mee. Bij informatie, vragen of opmerkingen betreffende individuele kinderen zal de groepsleerkracht/pedagogisch medewerker telefonisch contact met u als ouder opnemen, ofwel u persoonlijk aanspreken bij het brengen of halen van uw kind.
Ouderavonden
Jaarlijks worden enkele ouderavonden georganiseerd. Kort na de aanvang van het schooljaar -afdeling Onderwijs- een algemene avond voor de groep van uw kind (de informatie/ kennismakingsavond). De leerkrachten vertellen wat zich in de loop van dat jaar in de groep gaat afspelen.
Medio oktober/november leggen de oudervereniging en medezeggenschapsraad in de Jaarvergadering verantwoording af over activiteiten en het gevoerde financiële beleid. Ook thema- avonden rondom diverse (opvoedkundige) onderwerpen zijn onderdeel van het aanbod.
Rapportgesprekken afdeling Onderwijs
Drie keer per jaar (in november, in februari/maart en in juni) worden er tien-minuten-gesprekken gehouden over de ontwikkeling van het kind. In verband met de uitslag van de Eindtoets/bespreking van het (voorlopige) schooladvies VO voor leerlingen in groep 8 kan de leerkracht van deze groep afwijken van de vastgestelde datum.
Gescheiden ouders
Gescheiden ouders hebben beiden recht op informatie. De ouder die niet met het direct gezag is belast moet er wel zelf om vragen. Dit kan bij de directeur of bij de groepsleerkracht/-medewerker van het kind. Wij hanteren het op bestuursniveau vastgestelde Protocol Gescheiden ouders, zodat er voor alle betrokkenen duidelijkheid is over verantwoordelijkheden en het delen van de zorg voor uw kind.